Μικροχειρουργική και Περιοδοντολογία

Η μικροχειρουργική έχει βρει εφαρμογή σε πολλούς τομείς της σύγχρονης ιατρικής, και η ειδικότητα της περιοδοντολογίας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση!

Με τη μικροχειρουργική του περιοδοντίου μπορούμε να δώσουμε ακόμα πιο μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες μιας επέμβασης. Τα μικροσκοπικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε, είναι πολύ πιο ατραυματικά, καθώς μπορούμε και κάνουμε λεπτεπίλεπτες κινήσεις ακριβείας. Έτσι έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και η επούλωση ολοκληρώνεται πιο γρήγορα και ανώδυνα.

Η εφαρμογή της μικροχειρουργικής στην περιοδοντολογία, έχει επηρεάσει και τις εταιρείες κατασκευής οδοντιατρικών εργαλείων, καθώς έχουν επινοηθεί νέα, εξειδικευμένα εργαλεία, ενώ κάνουμε χρήση μικροσκοπικών ραμμάτων από την οφθαλμολογία και την νευροχειρουργική.

Μικροχειρουργική και σύγχρονη τεχνολογία στην περιοδοντολογία

Χάρη στο μικροσκόπιο αναπτύχθηκε μια εντελώς νέα γενιά από νέα ειδικά μικροσκοπικά εργαλεία και υλικά. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι πλέον έχουμε στη διάθεσή μας ράμματα, τα οποία είναι σχεδόν αόρατα στο γυμνό μάτι (1), καθώς είναι λεπτότερα από μια ανθρώπινη τρίχα (2) !

Η πρόοδος σε αυτό τον τομέα είναι εντυπωσιακή, αν αναλογιστούμε ότι η βελόνα που χρησιμοποιούμε για τις μικροχειρουργικές επεμβάσεις (3) είναι λίγο μεγαλύτερη από το κεφάλι μιας καρφίτσας (4)! Όμως η μικροχειρουργική δεν βελτίωσε μόνο τα υλικά και την τεχνολογία, αλλά και εμάς τους ίδιους τους περιοδοντολόγους! Έχει πλέον αποδειχθεί ότι και οι κινήσεις και χειρισμοί του ανθρώπινου χεριού είναι πολύ πιο λεπτεπίλεπτοι και ελεγχόμενοι όταν το μάτι λειτουργεί με μικροχειρουργικά εργαλεία και μεγέθυνση.

Μικροχειρουργική και αισθητικές περιοδοντικές τεχνικές

Ένας σημαντικός τομέας της περιοδοντολογίας είναι η αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων είτε στα φυσικά δόντια είτε στα εμφυτεύματα δοντιών. Χάρη στην μικροχειρουργική περιοδοντολογία μπορούμε και επιτυγχάνουμε εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα τόσο με τα φυσικά δόντια, όπως σε περιπτώσεις υφιζήσεων ( δηλαδή υποχώρησης των ούλων ) τόσο στην άνω,

όσο και στην κάτω γνάθο.

Μικροχειρουργική και εμφυτεύματα δοντιών

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά της μικροχειρουργικής όταν κάνουμε μια αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών, ειδικά όταν πρόσθια περιοχή, όπου η αισθητική παίζει πρωταρχικό ρόλο. Χάρη στη μικροχειρουργική περιοδοντολογία είμαστε πλέον σε θέση να αποκαθιστούμε ένα χαμένο δόντι με τόσο φυσικό τρόπο, ώστε αυτό να μην ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα φυσικά δόντια.

Εκτός όμως από τα εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα, η περιοδοντική μικροχειρουργική έχει και ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα: καθώς οι αισθητικές επεμβάσεις γίνονται πλέον με πολύ πιο ατραυματικό τρόπο, περιορίζεται η κάκωση των ιστών στο ελάχιστο. Αυτό σημαίνει ότι και όλη η διαδικασία είναι σημαντικά πιο ανώδυνη, ενώ η επούλωση ολοκληρώνεται ταχύτερα!

Είπαν για Εμάς

Δείτε τις συνεντεύξεις μας

Αισθητική Οδοντιατρική και Ουλοπλαστική

Εμφυτεύματα Δοντιών και όμορφο χαμόγελο.

Η μικροχειρουργική του περιοδοντίου και η σύγχρονη οδοντιατρική τεχνολογία μας επιτρέπουν να πετυχαίνουμε όλο και καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα ακόμα πιο γρήγορα και ανώδυνα. Εμπιστευθείτε και εσείς τα πλεονεκτήματα που έχει η μικροχειρουργική και αποκτήστε ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο!

Το αόρατο άγγιγμα στο χαμόγελό σας!

Έχετε απορίες;

Κλείστε τώρα ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού.