Ολοκληρωμένη Οδοντιατρική θεραπεία

Οι Ιατροί

Το οδοντιατρείο Παπασωτηρίου αντιπροσωπεύει τρείς γενεές και περισσότερα από 65 χρόνια πείρας στην ολοκληρωμένη Οδοντιατρική θεραπεία υψηλής ποιότητας.

Η Δρ. Μήνα Παπασωτηρίου – Φίλη, ως ιδρυτικό μέλος, πέρασε τις γνώσεις και την εμπειρία της στον Δρ. Αλέξανδρο και στην Δρ. Όλγα Παπασωτηρίου, οι οποίοι διεύρυναν το φάσμα των θεραπευτικών δυνατοτήτων μέσω των ειδικοτήτων που απέκτησαν σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.

Η τρίτη γενεά με την Μαριαμήνα Παπασωτηρίου συνεχίζει την «οικογενειακή παράδοση», φέρνοντας σύγχρονη τεχνολογία και νέες τεχνικές στην θεραπευτική ομάδα.

Δρ. Αλέξανδρος Παπασωτηρίου

Dr.med.dent., ABP, ICD

Ο Δρ. Αλέξανδρος Παπασωτηρίου συγκαταλέγεται στους πιο έμπειρους και εξειδικευμένους εμφυτευματολόγους τόσο στη χώρα μας, όσο και σε διεθνές επίπεδο και ανήκει στους πρωτοπόρους στον τομέα της άμεσης φόρτισης εμφυτευμάτων με την μέθοδο Smile Today.

Καταρτισμένος με γνώσεις και τεχνογνωσία που απέκτησε στη Γερμανία στην Οδοντιατρική Σχολή Αννοβέρου και στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου, εξειδικεύτηκε στο παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ στην Εμφυτευματολογία, Περιοδοντολογία και Προσθετολογία προσφέροντας μια σφαιρική προσέγγιση στο πρόβλημα της απώλειας των δοντιών.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του και σε συνεργασία με συναδέλφους στην Γερμανία και ΗΠΑ εισήγαγε νέες μεθόδους στον τομέα των οδοντικών εμφυτευμάτων, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε παγκόσμια συνέδρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Η διεθνής του παρουσία πλαισιώνεται από τον Τίτλο του Διπλωματούχου – Diplomate – από την American Board of Periodontology, διάκριση που έχουν λίγοι περιοδοντολόγοι στον κόσμο, όπως επίσης και από την εισδοχή του στο International College of Dentists., έναν παγκόσμιο οδοντιατρικό επιστημονικό οργανισμό ο οποίος στους κόλπους του δέχεται επιλεκτικά διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες.

Μαριαμήνα Παπασωτηρίου

BDS

Η Μαριαμήνα Παπασωτηρίου είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του European University στην Λευκωσία της Κύπρου
Ήδη κατά την διάρκεια των σπουδών ανέπτυξε ενδιαφέροντα και πρωτοβουλίες πέραν από τα πλαίσια των ακαδημαϊκών της υποχρεώσεων, με την συγγραφή επιστημονικών θεμάτων, που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του Παγκυπριακού Συνεδρίου ή του ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος. Παράλληλα έδειξε ενδιαφέρον για την οδοντιατρική έρευνα και είναι συν-συγγραφέας σε μια μελέτη σχετικά με την συγκόλληση σύγχρονων αποκαταστατικών υλικών.

Παράλληλα με την ενασχόλησή της στο οδοντιατρείο παρακολουθεί διεθνή σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως το πρόσφατο σεμινάριο The evolution of paradigm που οργάνωσε το University of Pennsylvania στην Ιταλία και είναι μέλος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και της Γερμανικής Εταιρίας για την Προώθηση της Οδοντιατρικής Έρευνας VFwZ.

Δρ. Μήνα Παπασωτηρίου – Φίλη

Dr.med.dent., ICD, PFA

Η Δρ. Μήνα Παπασωτηρίου, ακολούθησε μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή πορεία στην Οδοντιατρική. Σε μια εποχή όπου ένα πολύ μικρό ποσοστό γυναικών αποφάσιζαν να σπουδάσουν, όχι μόνο απέκτησε το πτυχίο της Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά στη συνέχεια ειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου στη Στοματική Χειρουργική και παράλληλα απέκτησε το Τίτλο του Διδάκτορος.

Το 1973 έτυχε μιας παγκόσμιας διάκρισης, καθώς ανακηρύχθηκε μέλος του International College of Dentists. H Δρ. Μήνα Παπασωτηρίου ήταν μάλιστα η πρώτη γυναίκα μέλος (μαζί με την Dr. Tibeau ) που έγιναν δεκτές στου κόλπους της I.C.D.!, γεγονός που δεν έμεινε απαρατήρητο από τον τύπο της εποχής.

Παράλληλα με την εργασία της στο ιδιωτικό οδοντιατρείο, διατηρούσε τις επαφές της με σημαντικά εκπαιδευτικά κέντρα διάσημους καθηγητές στην Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία και Η.Π.Α. παρακολουθώντας εντατικά σεμινάρια , ενώ το 1979 γίνεται μέλος της διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Pierre Fauchard Academy.

Είχε παρουσιάσει πολυάριθμες επιστημονικές ανακοινώσεις σε Συνέδρια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Στοματολογική Εταιρεία της Ελλάδος, στην οποία διετέλεσε επί σειρά δεκαετιών μέλος της οργανωτικής επιτροπής των μετεκπαιδευτικών συνεδρίων. Είχε οργανώσει σεμινάρια συνεχούς επιμόρφωσης διδάσκοντας συναδέλφους οδοντιάτρους στην Ελλάδα, στο Liechtenstein και άλλα μέρη του εξωτερικού, σε τομείς όπως η Περιοδοντολογία, η δυσλειτουργία της κροταφογναθικής άρθρωσης, η κινητή Προσθετολογία κ.α.

Παράλληλα με την αφοσίωσή της στην οδοντιατρική, το ασταμάτητο δημιουργικό της πνεύμα εκδηλώθηκε και σε διάφορους τομείς της τέχνης, όπως ο χορός, η σύνθεση κοσμημάτων και πολλά άλλα.

Η Δρ. Μήνα Παπασωτηρίου αφήνει σαν παρακαταθήκη μια εντυπωσιακή πορεία μεταλαμπαδεύοντας την πείρα και την αφοσίωσή της στην οδοντιατρική από γενιά σε γενιά.