Αισθητική Εξαγωγή Δοντιού

H αισθητική εξαγωγή δοντιού είναι μια πολύ αποτελεσματική λύση, για να αποκτήσουμε ένα αρμονικό χαμόγελο, ειδικά όταν υπάρχει έντονος συνωστισμός.

Όλοι μας επιθυμούμε ένα αρμονικό χαμόγελο, όμως λίγοι είναι οι τυχεροί που γεννήθηκαν με απόλυτα ίσια  δόντια. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι ο  συνωστισμός – αυτό που αποκαλούμε στραβά δόντια.  Για όσους, δεν επιθυμούν μια μακροχρόνια ορθοδοντική θεραπεία μπορούμε πάντα να κάνουμε μια  αισθητική εξαγωγή δοντιού!

Μια αισθητική εξαγωγή δοντιού¬¬ αποτελεί σημαντική βοήθεια σε ένα μεγάλο εύρος περιπτώσεων, τόσο στην άνω, όσο και στην κάτω γνάθο.

Αισθητική εξαγωγή δοντιού και αισθητικές όψεις

Η αισθητική εξαγωγή δοντιού δεν είναι μια μέθοδος, η οποία από μόνη της θα διορθώσει προβλήματα συνωστισμού ή έκτοπης θέσης των δοντιών. Αποτελεί όμως ένα πολύτιμο εργαλείο σε περίπλοκες περιπτώσεις, καθώς με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε τον χώρο που λείπει.

Για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει στη συνέχεια να συνδυάσουμε και άλλες τεχνικές  της αισθητικής οδοντιατρικής, όπως οι όψεις από  σύνθετη ρητίνη ή πορσελάνη. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε χωρίς ορθοδοντική μετακίνηση των δοντιών ( σιδεράκια ) να διορθώσουμε ένα μεγάλο φάσμα τέτοιων αισθητικών  προβλημάτων.

Αν και η άνω πρόσθια περιοχή είναι η πιο σημαντική για την αισθητική του χαμόγελου, ας μην ξεχνάμε ότι και τα κάτω δόντια παίζουν σημαντικό ρόλο στην όλη εικόνα.

Στα πλαίσια μιας αισθητικής βελτίωσης μπορούμε με μια αισθητική εξαγωγή να εξαλείψουμε τον συνωστισμό  των δοντιών, να διορθώσουμε τα σχήματα και να επαναφέρουμε την αρμονική διάταξη των δοντιών.

Αισθητική εξαγωγή δοντιού και ορθοδοντική ενηλίκων

Όταν η έλλειψη χώρου είναι ιδιαίτερα έντονη, τότε δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τον συνωστισμό  των δοντιών. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τα δόντια δεν βρίσκονται στη σωστή θέση, αλλά έχουν  μετατοπιστεί. Σε αυτές τις ιδιαίτερα περίπλοκες περιπτώσεις εκτός από την αισθητική εξαγωγή θα πρέπει να επιστρατεύσουμε  και την μέθοδο της ορθοδοντικής ενηλίκων, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επαναφέρουμε τα δόντια  στην αρχική τους θέση.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε επαρκή χώρο, ώστε τα δόντια να πάρουν μια αρμονική θέση στη γνάθο. και στη συνέχεια με τις αισθητικές όψεις μπορούμε να πετύχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Ο συνδυασμός των τεχνικών αυτών όπως είναι φυσικό δεν περιορίζεται μόνο στην άνω γνάθο.

Με την αισθητική εξαγωγή αφαιρούμε το πιο προβληματικό ( από ορθοδοντικής άποψης ) δόντι. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ισιώσουμε τα υπόλοιπα δόντια και στη συνέχεια να αποδώσουμε ένα  αρμονικό σχήμα με τις αισθητικές όψεις.

Αισθητική Εξαγωγή δοντιού και a-PRF™

Μια εξαγωγή δοντιού είναι από τις πιο συνηθισμένες και φαινομενικά απλές οδοντιατρικές πράξεις, η οποία όμως μπορεί να αφήσει μια σημαντική οστική βλάβη δημιουργώντας ένα σημαντικό αισθητικό πρόβλημα ειδικά στην πρόσθια περιοχή.
Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η σύγχρονη βιο-τεχνολογία έρχεται μας δώσει με το a-PRF™ ακόμα καλύτερα και αισθητικά αποτελέσματα.
Μετά από μια εξαγωγή δοντιού (1) δημιουργείται ένας κενός χώρος ( 2 ) στο σημείου που βρισκόταν η ρίζα.

Η φυσική επούλωση (3) έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσει ο κενός χώρος με κόκαλο και συνδετικό ιστό, όμως κατά κανόνα παρατηρούμε μια συρρίκνωση του οστού και των ούλων, με αποτέλεσμα στην περιοχή της εξαγωγής να «μαζεύουν» τα ούλα(4).

Με την μέθοδο a-PRF™ τοποθετούμε στο σημείο της εξαγωγής αναγεννητικούς θρόμβους (3) και μεμβράνες (4) οι οποίοι απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούμε την απώλεια οστού(5).

Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την αναγεννητική ικανότητα του οργανισμού, μειώνοντας τη φυσική υποχώρηση των ούλων και διατηρούμε το σχήμα και την αισθητική των ούλων αναλλοίωτη.

Είπαν για Εμάς

Για όσους δεν έχουν ίσια δόντια και ως παιδιά δεν φόρεσαν σιδεράκια και σήμερα ως ενήλικες συνεχίζουν να αρνούνται να κάνουν μια μακροχρόνια ορθοδοντική θεραπεία , υπάρχει λύση! Εμπιστευθείτε την αισθητική εξαγωγή δοντιού και αποκτήστε κι εσείς ίσια δόντια και ένα όμορφο χαμόγελο!

Κάποιες φορές τα λιγότερα… είναι περισσότερα!

Έχετε απορίες;

Κλείστε τώρα ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού.

Αισθητική εξαγωγή δοντιού και ιδανικό χαμόγελο

Η έλλειψη χώρου και ο συνωστισμός των δοντιών πολλές φορές δεν περιορίζεται στην μια γνάθο, αλλά δημιουργεί αισθητικά, αλλά και λειτουργικά προβλήματα σε ολόκληρο το στόμα.

Χάρη στην αισθητική εξαγωγή δοντιού και την ορθοδοντική ενηλίκων μπορούμε να διορθώσουμε την  διάταξη των δοντιών στην άνω και στην κάτω γνάθο, να αποκαταστήσουμε τη σύγκλειση και την φυσιολογική  λειτουργία του στόματος, πετυχαίνοντας παράλληλα ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Σε ιδιαίτερα απαιτητικές περιπτώσεις, όπου παράλληλα με την σημαντική απόκλιση από την αρχική  θέση των δοντιών έχουμε και έντονες αλλοιώσεις στο σχήμα και χρώμα των δοντιών, τότε θα πρέπει να συνδυάσουμε περισσότερες αισθητικές τεχνικές.

Και εδώ μπορούμε χάρη στην αισθητική εξαγωγή δοντιού  και την ορθοδοντική ενηλίκων επιτυγχάνουμε την αρμονική διάταξη των δοντιών, ενώ με τις αισθητικές όψεις μπορούμε να σβήσουμε τα σημάδια του χρόνου  και να χαρίσουμε στο χαμόγελο φωτεινότητα και νεανική ακτινοβολία.

Αισθητική εξαγωγή δοντιού και εμφυτεύματα δοντιών

Σε ιδιαίτερα απαιτητικές περιπτώσεις,  η έλλειψη χώρου και ο συνωστισμός των δοντιών δεν περιορίζεται μόνο στα πρόσθια δόντια, αλλά και στις πλάγιες περιοχές του στόματος. Η κλασική προσέγγιση θα ήταν μια πλήρης ορθοδοντική θεραπεία, η οποία κατά κανόνα διαρκεί τουλάχιστον  ένα χρόνο και απαιτεί να φορέσουμε και εξωστοματικούς ορθοδοντικούς μηχανισμούς. Για όσους σαν παιδιά δεν έκαναν αυτή την εκτεταμένη θεραπεία και ως ενήλικες συνεχίζουν να αρνούνται να  φορέσουν σιδεράκια, υπάρχει πάντα η αισθητική εξαγωγή δοντιού!

Μπορούμε να αφαιρέσουμε το πιο στραβό ή αδύναμο δόντι και να το αντικαταστήσουμε με ένα οδοντικό εμφύτευμα. Παράλληλα μπορούμε να διορθώσουμε τη διάταξη και τα σχήματα των υπόλοιπων δοντιών με όψεις από  σύνθετη ρητίνη σε συνδυασμό με ολοκεραμικές αποκαταστάσεις, πετυχαίνοντας μέσα σε λίγες εβδομάδες μια  πραγματικά εντυπωσιακή αλλαγή στο χαμόγελο!

Είπαν για Εμάς

Η αισθητική εξαγωγή δοντιού είναι ένας γρήγορος και λειτουργικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον συνωστισμό των δοντιών. Σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές τεχνικές μπορεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσει το όνειρο για ίσια δόντια και ένα αρμονικό χαμόγελο!

Ένα όμορφο χαμόγελο απαιτεί θυσίες!

Έχετε απορίες;

Κλείστε τώρα ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού.